13 Eylül 2013 Cuma

Parmak Boya / Finger Paint

Melodi'nin parmak boyayla tanışmasıyla parmak boya bağımlısı olması aynı ana denk gelir. Bizim ev bu ara rengarenk. Boya yapmak istediğini gösteren bir el işareti var ki görmeyin gitsin. O baş parmak bir aşağı bir yukarı gidiyor, sanki parmağında boya var da havayı boyuyor.

Kim icat ettiyse güzel yapmış, boya birçok yüzeyden kolayca temizleniyor. Ah giysiler battı, vah masa kirlendi derdi yok yani.  Geçen gün Melodi'nin kankası Leon' ı da davet ettik, iki afacan bahçede gönüllerince boya yaptı. Bir araya geldi mi yerinde bir saniye bile durmayan bu ikili uzunca bir süre masa başından kalkmadı. Sonunda ikisini de hortumla bir güzel yıkadık ve içeri aldık. Melodi yeni oyun odasını gösterdi arkadaşına ve kahkahalar eşliğinde oda-salon arası kovalamaca oynayıp durdular. Bu ikili kesinlikle eğlenmeyi seviyor ve ben de onların bu haline bayılıyorum.

As soon as Melodi met with finger paint, she got addicted with it. These days our house is pretty colorful. When she wants to do painting, she makes her index finger move as if she is painting the air. So cute! 

Whoever invented the finger paint did a great job. It gets cleaned from most surfaces very easily. So you don't have to worry about the clothes and table being messed up. The other day we invited Melodi's one of best friends, Leon, to do some painting in our backyard. They had a blast! Normally they wouldn't stand still for such a long time. When they were done, we washed them both with a hose and let them inside. Melodi showed him her new playroom and they played chasing running between the playroom and the living room. Oh, those kids love having fun! And I just love seeing them having fun! 




20 yorum:

  1. yeriiimm senin o bakışlarını yaaa

    YanıtlaSil
  2. Oğğğ ikisi de tatlılık da birbiriyle yarışır. Çok şekerler.
    Bence bu tarz oyunlar çocuklar için çok faydalı. Özgür olabiliyorlar. Düşünce ve ruhları gelişiyor. İstediğini yapabilir.

    Çok öpüyorum ikisini de ..
    Sevgiler. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten kısa süre önce başlamış olmasına rağmen ilk yaptığı 'resim'le son yaptığı arasında kesinlikle fark var. Sanatçı olmaya kadar götürür mü bilmem ama ben elimden geleni yapayım da mantığıyla yaklaşıp elişi konusunda birçok imkan sunmaya çalışıyorum. Bakalım sonu nereye varacak :)

      Biz de seni öpüyoruz, sevgiler.. :)

      Sil
  3. Blogunuza ,kızınıza,çektiğiniz fotograflara ba yıl dım !
    Nasıl tatlısınız ailecek <3

    Postlarını merakla bekleyecegim bir blog daha oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Güzel sözler için çok çok teşekkürler. Sevgiler..

      Sil
  4. o parmak boyalarıda, o bal tutan parmaklarıda ben...ah ben:)))
    İpek! eşini alıp başbaşa biraz seyahate çık, ne bileyim stüdyona kapan, projelerini hızlandır, Melodi yi de bana gönder biraz NE OLUR:) Valla bu yaştan sonra kız çocuk yapası geliyor insanın Melodiyi görünce. Bu arada Mutfağına da bayılıyorum.
    41 kerenin üzerinde MAŞALLAH.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel, teklifin nasıl çekici geliyor anlatamam. Keşke mümkün olsa da bir süreliğine bizim ufaklığı ödünç versem.. Iki gün sonra geri almak isterim o ayrı ama o iki günü de dolu dolu geçirecek kadar proje var kafamda emin ol! Hem zaten iki günün sonunda sen de onu geri vermek istersin eminim :))) En iyisi siz Alp'e bir kardeş yapın. Olur mu olur.. :)

      Sil
  5. merhaba :)
    ayyy maşaLLah ikiside çok tatLı :) heLe de meLodi'NiN o gözLeri yok mu :)
    40biN kere maşaLLah fıstığa :)

    YanıtlaSil
  6. binlerce maşallah sana, çok tatlısın ♥

    YanıtlaSil
  7. parmak boyası çocukların eğlenerek yaptıkları bir uğraş.
    okulda arasıra yaptırıyorum ama ailelerin daha çok vermeleri gerek evde.
    okulda zor oluyor çünkü 25 kişilik sınıflarda halimi düşünebiliyor musun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evet anlıyorum, ben bir tanesiyle bile zor baş ediyorum boyalar ortaya çıktığında. Bazen saç baş boya oluyor, en temizi banyoya girip baştan aşağı yıkanmak oluyor. Ama yine de o anki eğlenceye değiyor.

      Sil
  8. blogunuzu yeni keşfettim çok hoş gerçekten :)ne kadar tatlı maşşallah :)

    YanıtlaSil
  9. Such beautiful photos! Their expressions are priceless! Thank you for linking up with the simple things this week!! :)

    YanıtlaSil
  10. müthiş. bizimki de bayılıyor.
    savas

    YanıtlaSil
  11. çok tatlı fotolar.. kesinlikle alya da bayılıyor, ama bizimki eline artık hiç fırça almıyor direk parmaklarla daliyo:))

    YanıtlaSil

Yorumunuz icin simdiden tesekkurler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...