4 Kasım 2014 Salı

Cadılar Bayramı 2014

Son üç senedir burada Melodi'nin Cadılar Bayramı (Halloween) maceralarını paylaşmak gelenek haline geldi.

Bu sene Eylül sonu gibi bizim minik cadının birgün bir mağazada Sophia the First kostümü görmesiyle cadılar bayramı muhabbeti başlamış oldu. Aslında Sophia favori çizgi film karakteri falan değil, hatta prenses karakterlere düşkünlüğü hiç yok (henüz), ama ne bileyim nereden estiyse tutturdu Sophia olacağım diye. Ne yaptıysam vazgeçiremedim. Neyse aldık kostümü. Ben de hemen bir Halloween alışverişine çıkıp turuncu dekorları toparladım ve Sophia'yı aldığım gibi hemen bir fotoğraf çekimi yaptım.
Eskiden Amerika'da Ekim ayında Cadılar Bayramı'yla başlayan ve yeni yıla kadar süren bu kutlamalar ve tatillerle ilgili neredeyse hiç alışveriş yapmazdım ve hatta kısa süreli kullanılan bütün o dekorları gereksiz bir tüketim çılgınlığı olarak görürdüm ama bu sene Melodi biraz daha büyüdüğünden ve artık anlamaya başladığından olsa gerek her gördüğümü alasım, her bayramı ve özel günü sonuna kadar layığıyla kutlayasım var. Her küçük şeyde yaşadığı mutluluk görülmeye değer.

Özellikle Cadılar Bayramı'nda çocuklara hitap eden o kadar etkinlikler yapılıyor ki.. Kostüm yarışmalarından, kabak boyamaya, özel Halloween şarkılarından şeker dolu partilere kadar... İnsanın çocuk olası geliyor. Gerçi çocuk olmaya gerek yok, büyükler de epeyce bir tadını çıkarıyor bu fırsatın..
Bazıları karşı olsa da, bence bütün bir ekim ayı güzel, renkli ve eğlenceli geçiyor. Bu resimler bahsettiğim fotoğraf çekimimizden. Sonrasında sitedeki festival fotoğraflarımız ve ardından Halloween gecesi 'trick or treat' fotoğraflarımız var.. Ilerleyen yazılarda bol bol Sophia resmi  görmeye hazır olun;)

16 yorum:

  1. melodi sen ne güzel bir çocuksun, gözlerinde ki ışıltı hiç sönmesin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir dilek! Çok teşekkürler ! :)

      Sil
  2. Bu kızın her yaptığı, her giydiği, her pozumu bu kadar güzel olur?

    Şunu görüp, insanın çocuk istememesi ne mümkün?

    Maşallah sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah en doğru (yada en kısa :) zamanda sana da nasip olur Ersin. :)

      Sil
  3. Anlamaya başladıkları andan itibaren bu tür kutlamalar, festivaller çocuklar için hem çok eğlenceli, hemde çok mutluluk verici oluyor. Ergenlik yaşına kadar keyif alıyorlar, sonra "bebek işi" oluyor her nasılsa:)
    Sanki geçen sene o kostümleri giyen, o şekerleri yüzüyle gözüyle yiyen, kendi değilmiş gibi, havalara giriyorlar:))
    keyfini çıkarın İpekçim, Amerika da bu tür kutlamaların hepsinin altında yatan iyi niyet, huzur ve insanlık, bilgelik, kaynaşma arayışları. Dilerim bizede bulaşsın bu tür kutlamalar, herkes din-dil ayrımı yapmadan, güzel dilekleri, güzel başlangıçları kutlasın, kutsasın, sükür etsin.
    Noel, christmas, yılbaşı ne farkeder ki, burada önemli olan yeni bir başlangıç, temiz ve güzel bir sayfa açmak yeni yıla, yeni yaşama...
    Kutlarım öperim, sarıp sarmalarım minik spohie mi ve seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel özetlemişsin Emel. Kocaman sevgiler..

      Sil
  4. Herşeye karşı olmaya gerek yok hayatta... Eğlenmek, kendimizi ve çevremizdekileri mutlu edebilecek anlar yaratmak için her fırsat değerlendirilmeli diye düşünürüm ben.. Yoksa hayat çok sıkıcı olmaz mı zaten? Bu arada herşey süper görünüyor ama Melodi ve Cadılar Bayramı biraraya gelemiyor... Melodi peri kızı, cadı olmak için fazla sevimli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha aslında onun içinde yatan cadıyı burada bir anlatsam destan olur da neyse :)))

      Sil
  5. çok yakışmış çok güzel olmuş, bayıldım! fotoğraflarda harika tabi :)

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle Melodi her zaman ki gibi bir meleksin... Maşallah.. Karşı olmaya gelince.. Ne yazık ki Halloween kutlamaları konusunda instagramda yakın zamanda yaşadığım tatsız olaylar hala hoşgörü konusunda yeterince ilerleyemediğimizi gösteriyor. Açıkçası bloga Halloween yazısı koymaktan beni alıkoydu. Ama biz de sizin gibi tadını çıkartık önemli olan da bu.. Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel. Önemli olan eğlenmek. Eğlenmeyi bilen insanları severim :)

      Sil
  7. Yeni fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyorum İpekciğim ama yeni fotoğraflarda sen de ol lütfen yüzünü özledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jıl, yüzüm bu ara birazcık değişti, malum. ama sana skype'ta gösteririm söz :))

      Sil
  8. Harika!!
    Maşallah, nazar değmesin ikinize :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz icin simdiden tesekkurler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...