26 Ağustos 2014 Salı

Kes, Yapıştır, Boya

Melodi'nin (okulda değil) evde olduğu günlerde "bir yere gitmeye" yada "yemek yemeye" yarım saat kala  "napalım bakalım senle?"diye sorduğumda cevap hep aynı : "boyaaaaaaa!" 
Zıplayarak, bağırarak :) 
Boyalarımız, yapışkanlarımız falan evin değişik noktalarında emrimize amade bekliyor zaten genelde, o yüzden talep genelde kabul ediliyor tarafımdan :) 

Boşlukları doldurmalık böyle küçük etkinlikler için en uğrak adresim yine Pinterest, hep Pinterest. Ha tabi bir de hobi mağazalarına gittiğimde indirimden aldığım dandik dunduk yapışkanlar var.  Pinterest için vakit yoksa onlar oyalamak için birebir! Rengarenk küçücük etiketleri yerinden çıkarıp ilgili yerlere yapıştırma etkinliği tam konsantrasyon garantili. Yaratıcılıkta sınır yok! :)
Bunlar yaptığımız elişlerimizden ve boyamalarımızdan bazıları. 
Bunları şimdilik dosyamızda saklıyoruz ama oyun odamıza asmak ve dönüşümlü olarak farklı şeyler sergilemek için bir sistem arayışındayım. Bakalım bulduğum zaman onu da paylaşırım. Yaptıkları şeyler çocukların gözü önünde durunca kendilerine olan güvenleri ve böyle şeyler yapma konusunda istekleri artıyor. Üç beş boya, kağıt, kalem, vs. yaratıcılığın gelişimde ne kadar etkili değil mi? Yaratırkenki mutluluktan ve keyiften bahsetmiyorum bile.

8 yorum:

  1. Allah'ım nasılda şirin-şeker, nasılda ciddi ciddi hazırlıyor. Onu izlemesi bile yeterince keyifli. Sevgili İpek çok şanslı bir annesin. Yüzü-yüzünüz hep gülsün. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ersin. Dilerim çocuk sahibi olmak sana da nasip olur :)

      Sil
  2. Bence Melodi çok şanslı bir çocuk,İpek gibi bir annesi olduğu için,Allah sizi birbirinize bağışlasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jıl, Melodi senin gibi bir teyzeye sahip olduğu için de çok şanslı, biliyorsun dimi? ;)

      Sil
  3. Öyle tıkanıp kalıyorum çoğu kez, kalpli resimden başlayacağım :) şu anda çok sıkılmış miniğime ilaç olsun. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Bayıldım Melodi'nin eserlerine, sergi açın da gezmeye gelelim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha zaten herkese bir gururla gösterişi var ki sorma gitsin! :))

      Sil

Yorumunuz icin simdiden tesekkurler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...