14 Ağustos 2011 Pazar

Huzurun ve Sanatin Bulustugu Sehir

Pasifik Okyanusuna kiyisi olan bu sirin yerin adi Laguna Beach. Burada sarisin Amerikali kizlar caddede bikinileriyle salinarak kopeklerini gezdiriyor, oglanlar ise birbirinden orjinal sorf tahtalarini omuzlarina almis,  ellerinde birer buzlu icecek yazin ve gunesin tadini cikariyor. Kivrim kivrim dar sokaklardan tepeye cikarken okyanus manzarali sirin evlerin balkonlarini susleyen rengarenk sardunyalar o kadar huzur veriyor ki, o evlerin icinde yasayan insanlarla ayni dunyayi paylasmiyormusuz hissiyatina kapiliyor insan. Sabah kalktiginda kahvaltini o balkonlardan birinde yaptigini, daha sonra plaj cantani kaptigin gibi kendini sahilde kumlarin uzerinde buldugunu hayal etmek insana iyi geliyor..

Laguna Beach, sanatin her dalini barindiran sofistike bir karaktere sahip. Yuzlerce sanat galerisi, festival ve kulturel etkinlige ev sahipligi yapiyor olmasi, sehirde yasayan insanlarla tanisma  istegimizi arttiriyor. Sanki herkes sanatci, herkes cok bilgili ve kulturluymus izlenimi ediniyorsun.. farkli ve masalsi geliyor sehirdeki ve icinde yasayan insanlardaki ferahlik ve rahatlik hali..

4. evlilik yildonumumuze denk gelen gunu Laguna Beach'te gecirdigimiz icin esimle kendimizi sansli hissediyoruz. Plajda yuruyus yapmak, okyanusta yavru balinalarin gecisini izlemek, Turk restorani GG's'te peynirli borek ve Adana kebap yemek ve gunun sonunda unlu yagli boya tablolarin canlandirildigi muthis sanat gosterisi 'Pageants of the Masters'i izlemek buyuk keyifti. Dost tavsiyesiyle geldigimiz bu kucuk yerden hayran olmus bir sekilde ayrilmak gelecekte bu tatli yerin bir parcasi olma istegi uyandiriyor. Buradan ev mi alsak, vs. vs. diye hayaller kuruluyor, ve bol bol fotograf cekildikten sonra sehre veda ediliyor.. Asagida gunden kalan bazi fotograflar..



















2 yorum:

  1. Bayıldım ben de buraya.. Sözüm ona İstanbul'da yaşıyoruz, deniz desen deniz, etkinlik desen etkinlik.... Ama bazen denizi görmeden iş-ev arasında gidip geliyorum 10 gün..
    Hem tatil kasabası gibi hem de sosyal bir çok etkinlik var. Bence düşünün siz gerçekten orada bir ev almayı, ama kızımızı o sörf yapan buzlu içecekli gençlere kaptırmamaya çalışın:)

    YanıtlaSil
  2. @ cafeNohut; Hehehe sorfcu genclerin coook ugrasmasi lazim bizim kizi almak icin :))

    YanıtlaSil

Yorumunuz icin simdiden tesekkurler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...