12 Ocak 2011 Çarşamba

Guler misin Aglar misin? - Turk Heryerde Turktur:))

Bugun suresi dolan pasaportlarimizi yenilemek icin ogleden sonra Los Angeles'taki Turk Konsolosluguna gittik esimle, ve orada Turk'lerin nereye giderse gitsin huylarinin degismedigine bir kez daha sahit olduk. Los Angeles'taki Turk Konsoloslugu yuksek bir binanin 20. katinda 8-10 kisinin calistigi bir ofisten olusuyor. On tarafta birkac Turkce dergi, Turk kanallarinin acik oldugu bir televizyon ve Turk restoranlarin brosurlerini biraktigi bir bekleme salonu var. Biz gidince cantamiz aranip once bekleme salonuna daha sonra da islemimizin yapilma surecinde asil ofisin oldugu arka tarafa alindik. Calisanlardan bazilari telefonla konusuyor, telefonun ucundakilere sabirla gondermeleri gereken belgelerle ilgili bilgiler veriyordu. Bizim islemimiz yapilmaya baslandiktan sonra gelen Turk bir kiz 10-15 dakika boyunca bekleme salonunda bekledikten sonra orada bulunan bir calisana laf atti, ve aralarindaki diyalog aynen soyle:

Kiz: (Sinirli bir sekilde) Afedersiniz daha ne kadar bekleyecegim acaba?

Calisan: Arkadaslar birazdan yardimci olacaklar hanfendi.

Kiz: Burada bir tane mi calisan var? (O anda ofiste masa basinda calisan yada telefonla konusan 3-4 kisiye dogru bakarak)

Calisan: Herkes mesgul su anda hanfendi, ne vardi sizin? Askerlikle mi ilgili ben yardimci olayim oyleyse? (Sinirlenmeye basliyor - Askerlikle ilgili degil, biliyor bal gibi de)

Kiz: !?!?! Hayir pasaportla ilgili.

Calisan: Tamam, pasaportla ilgilenen bir tane arkadasimiz var, burada herkes farkli birseyle ilgileniyor, gordugunuz gibi pasaportla ilgilenen arkadas su anda baska vatandaslarin isini yapiyor! (Evet biziz o) Siz oturun lutfen ilgilenecek sizinle de isi bitince.
Sonra kiz kulaklarindan dumanlar cikarak oturur, ve bekler..

Bu sahne cok tanidik geldi bize, uzun zamandir gormedigimiz bir sahne olsa da, icimizi bir hos etti. Evet iste buram buram benim insanim dedirtti! :) Amerikalilarin boyle bir durumda boyle bir diyalog icine girdigini gormek zordur.  Amerikalilar cok sabirli olduklari icin degil, sabirsizliklarini boyle dile getirmeyecekleri icin sanirim. Bizim insanimiz tez canlidir, saldirgan olma egilimlidir, hakkini arar (!).. Farkimiz burda :))

Ahh ahh iyi geldi  iki Turk yuzu gormek.. Yapacak geyik cikti bize de butun ogleden sonra..
Cidden Turk heryerde Turk iste! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz icin simdiden tesekkurler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...