2 Kasım 2013 Cumartesi

Cadılar Bayramı / Halloween

Okuduğumuz bir çocuk kitabındaki arının bir köpeğin burnunu sokması Melodi'ye çok dokunmuş olacak ki, günlerce aklından çıkaramadı. Durup durup "bız bız bız" dedi, burnunu göstererek ve yüzünü ekşiterek. Daha önce arıyı sadece "Aaarı vız vız vızz, aaarı vız vız vız diye çalışır..." diye söylediğimiz şarkılardan uçan sevimli bir hayvan olarak bilen bıdık, arının neden gidip de köpeğin burnunu uf yaptığına bir anlam veremedi herhalde...

Recently we read a children's book about a bee, in which the bee stings a doggy's nose. Even several days after we read the book, Melodi was still under the influence of the book and kept saying "bız bız bız" (bee sound) while showing her own nose with a sad face. Probably it didn't make sense to her seeing such a cute flying animal's hurting a doggy. 

 İşte o kitaptan dolayı minik dünyasında arının pek iyi bir yeri olmasa da, yine de Cadılar Bayramı' nda arı kostümü giymeyi kabul etti bizimki. Fekaaaat, gelgelelim anne resim olayını garantilemek için birkaç gün önceden gündüz vakti kamerasını eline alınca minik arının "2 yaş damarı" tuttu ve kostümün altına özel alınmış siyah ayakkabılarını giymeyi reddederek tarihe pembe çiçekli beyaz ayakkabılarıyla geçmekte ısrar etti. N'apalım buna da şükür deyip anne kişisi de çaresiz bu Bız Bız Arıyı böyle görüntüledi.

Even though she didn't like what the bee did to the doggy, thankfully she didn't refuse to wear a bee costume on Halloween .. Buuuuuut, she did refuse to wear the nice black shoes we got for her just for Halloween. Yes, good guess! It's the "terrible two"s! She knows what she wants!  :S So, I had to say "OK, whatever.."


Here we go: A honeybee with white-pink shoes! :) 







Cadılar Bayramı gecemiz oldukça renkli geçti. Aşagıdaki resimde Melodi bize "Trick or Treat" e gelen komşumuz Elmo (Elijah) ile poz veriyor.. 
Halloween night was pretty fun. Here she is posing with sweet Elmo (our neighbor Elijah) when they came for trick or treating. 

Ve bu da Melodi'nin favori baby'si baby Aida. Kafa kafaya verip Trick or Treat'e çıktılar ve mahalledeki bütün şeker ve çikolataları toparladılar.
And this is Melodi's favorite baby - Baby Aida! They went trick or treating together and got tons of candies. 




Trick or Treat gezimizde bir yandan da şekerleri götüren Melodi kameralara böyle yakalandı :)

Happy Halloween efenim! :)

A moment when Melodi stopped to eat some candies  :) 
Happy Halloween, folks! 
:)



16 yorum:

  1. Fotolar bu cadilar bayrami cok keyifli gecmis dedirtiyor:)kedili fotolara ayrica bayildim.insani farkinda olmadan gulumsetiyor sizin cektikleriniz.bu sene 4 yasindaki kizim biz niye cadilar bayrami kutlamiyoruz diye sordu :) digiturk kanallari surekli halloween icerikli cizgifilmler yayinlayinca normal tabii..artik seneye bi kostumde bi yapariz seker ve saka mi ya cikariz istanbul da ;) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında artık evrensel bir bayram olma yolunda ilerliyor cadılar bayramı sanki. Bakıyorum da Türkiye'de de kültürümüzle alakalı olmasa da kutlanıyor. zaten amaç eğlenmek olduktan sonra herşey bahane. Kültür paylaşımı iyidir, siz de yapın seneye bir kostüm bence de :))

      Sil
  2. Bayıldımmmm çığlıklar attım Melıdinin resimlerine maşallahhhh hayranıyımmmm sevgiler,o bayramın da var mı kutlu olması:)))kutlu olsun:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bayramın da mutlu olmasi var. Happy halloween! :)

      Sil
  3. ay yerim ben onu..bence pembe ayakkabılarıyla bir tarz yakalamış:) ilerde stil ikonu bile olabilir:) bayıldığım ama yenmiycek şeyler için her zaman "sossuz yiyceksin bunu,sade" derim..melodi için o kadar çok söylüyorum ki bunu,artık paylaşıyım dedim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah sosa ne gerek var zaten di mi? Onun kendi sos! :)))

      Sil
  4. Tüm fotoğraflara bayıldım,küçük sevimli arı:) (Züleyha )

    YanıtlaSil
  5. çok şeker:))) kapıyı çalarken ki haline bit-tim, eridim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hhahaha Emel teyzesi ne çıkacak diye meraklı bir bakışı ki vardı, görmeliydin cidden şaşkını! :))

      Sil
  6. O minik arıyı,o ayakkabıları ve minik arının o inadını yerim yerim :)
    Siyah ayakkabılar olsaymış elbet tatlı olurmuş ama böyle de pek alternatif olmuş annesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Inat kısmında duralım Eylülcüm. Onla iyiden iyiye sorunlarımız var bu ara.. İsyeeeeeeaaaaaaaaannnnnnn!!! :)))

      Sil
  7. Blog sayfanıza bayıldım. Çoook güzel bir kızınız ve çook güzel fotoğraflarınız var :) İyi ki takibe almışsınız beni, yoksa bu güzelliklerden mahrum kalacaktım. Bundan sonra ben de peşinizdeyim :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi oldu tanışmamız bence de. Hoşgeldiniz :))

      Sil
  8. She looks adorable! I love her hair :) You're Halloween sounds like it was so much fun!
    Thank you so much for linking to my blog- I'm flattered!
    xx
    Belle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Belle! I love your little one, too! :)

      Sil

Yorumunuz icin simdiden tesekkurler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...