15 Mart 2011 Salı
Fırında Tavuklu Kaşarlı Karnıbahar Tarifidir
Sizin evde de yemeklerde illa ki et olmasini isteyen ve sebzeyi sek yemeyen, hele de karnibahar, brokoli ve pirasadan nefret eden etobur bir canavar varsa bu yaziyi okumaya devam edin. En azindan karnibahari sofraya getirmenin leziz mi leziz yolunu buldum:
Karnibahari haslayin
Sogan, zeytinyagi, tavuk ve havucu soteleyin
Besamel sos yapin (3 kasik un, 3 su bardagi sut, biraz zeytinyagi, tuz ve karabiberin ateste pisirilmesiyle elde edilen sos)
Domates ve biberleri dograyin
Kasar peyniri rendeleyin
Veee
Firin tepsisine asagidaki sirayla ustuste koyup pisirin:
(En alta) Karnibahar
Tavuk sote
Domates
Biber
Besamel sos
Kasar peyniri
Ve afiyetle yiyin :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bu formulu hemen uygulamak lazım bakalım bizim canavara nasıl gelcek :)) güzel görünüyor, eline sağlık canım
YanıtlaSilTadi da guzel oldu, denemelisin seker :)
YanıtlaSilbu tarifi bir arkadaşım hep yapar ve güzel olduğundan bahseder ..ama daha hiç yapmadım.
YanıtlaSilBen çk severim karnihabar grateni ama bool kasarli. Ellerine salgik canim nefis gorunuyor
YanıtlaSilBen tavuksuz ve brokoli ile de yapıyorum.
YanıtlaSilAypekcim formul işe yaradı, eşim bayıldı valla :) adı ney bu yemeğin dedi bende sebzeli graten dedim o da e hani bunun hanseli demez miii :)) içinde tavuk var deyince gözleri parladı, tamamdır, brokoli ve karnıbahar artık dostumuz :))
YanıtlaSilmmm, nefis bir tarif, paylasim icin tesekkurler, simdiden tadi damagima geldi :)
YanıtlaSil