8 Mart 2011 Salı

Anneler Neden Suclu?

Uluslararasi 100. Dunya Kadinlar Gunu'yle ilgili mesajlari ve yazilari okudukca aklima hep ayni iki kadin geliyor : Gecenlerde Khaled Hosseini'nin kitabinda okudugum Mariam ve Laila. Kitap her nekadar kurgu da olsa durum cok gercek ayni zamanda. Dunyanin bir yerlerinde hala degersiz bir varlik olarak gorulen kadinlar var. Islam' in kor, cahil, aptal, dusunmeyen erkeklerce islerine geldigi gibi yorumlanip kadinlarini itip kakan toplumlar hala mevcut.. Her dinde her toplumda mevcut boyle suursuz insanlar hatta.

Elif Safak'in bir kose yazisi vardi. Diyordu ki kadinlar kendi kendilerinin ve hemcinslerinin sonunu kendi hazirliyor bir yerde. Esitsizlige neden olan biraz da annelerin cocuklarini yetistirme tarzi degil mi gercekten? Erkek cocuklarina daha kucukten aslanim, cigerim sen bilirsin diyen, kizlari ise her an kontrol altinda tutup, sen yapamazsin deyip davranislarini kisitlayan annelerin bilincsizce yaptiklari davranislar ilerde kiz yada erkek olsun cocuklarin kisiliklerinin olusmasina neden olmuyor mu? Elif Safak'a katiliyorum, kesinlikle annelerin elinde olan cok sey var, ve anneler bu gucu kullanmak zorundalar. Butun anneleri cocuklarina daha kucuklukten itibaren kadinlarin ne kadar kiymetli oldugunu ve herkesin esit oldugunu ogretmeye davet ediyorum.

Kadinlarin dunyanin her yerinde hakettigi degeri gordugu guzel zamanlari gormek dilegiyle..
Hepimizin gunu kutlu olsun..

2 yorum:

  1. çok haklısın anne olmak zor zannat bence..kadının kıymetini anlatmak her daim empoze ederek çocuğa gereken bilgiyi vermek yeter.aslında bilinçliyse bu kolay ilişkilerde bile böyle değilmidir..kadın akıllıysa kadınlığının önemini karşı tarafa en iyiysiyle empoze edebilir.neyse ben çok konuştum:))
    umarım tüm kadınlar hakettiği değeri alır bu hayattan.!!

    YanıtlaSil
  2. guzel bir yazi ipekcim

    YanıtlaSil

Yorumunuz icin simdiden tesekkurler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...