21 Aralık 2010 Salı

Mutfak Macerası: Ispanaklı Kek


Bu sabah dolaptaki ispanaklarla ne yapsam ne yapsam diye dusunurken birden aklima ispanakli kek yapma fikri geldi ve hemen ise koyuldum. Ispanakli keki ilk kez denememe ragmen hic de fena olmadi dogrusu:)

Hemen tarifini vereyim:

Icindekiler:

3 yumurta
1,5 su bardagi toz seker
250gr kadar ispanak (blendirdan gecirince 1 su bardagi ediyor)
2 su bardagi un (ben kekun kullandim)
3/4 su bardagi sivi yag
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Uzeri icin: 

Normalde krem santi kullaniliyor ama ben onun yerine hazir vanilyali puding ve ceviz kullanmayi tercih ettim. (Puding icin de 2 su bardagi sut ve 2-3 yemek kasigi toz seker gerekti).

Yapimi:

Yumurta ve toz sekeri derin bir kapta karistirin.
Yikayip saplarini kestiginiz ispanaklari cok az sivi yagla bir tencerede 3-5 dakika kavurun ve ispanagi blendir yada mutfak robotundan gecirin. Ispanaklar pure haline gelince 3/4 su bardagi sivi yagi da ekleyip blendiri 1-2 dakika daha calistirin.
Sonra ispanagi derin kaptaki diger karisimla birlestirin ve un, vanilya, kabartma tozunu da ekleyip mikserle iyice cirpin.
En son karisimi yagladiginiz tepsiye dokun ve 185 derece firinda pisirin.

Pudinginizi de paketin ustundeki takimatlara gore hazirladiktan sonra, kekinizi puding ve cevizle susleyin.

Afiyet olsuuunn!! :)))

2 yorum:

  1. muhteşemmm görünüyor ayy içim eridi puding gibi valla:))

    YanıtlaSil
  2. şahane görünüyoo, puding de süper olmuş üstüne, yemiş kadar olduk walla, eline sağlık:))

    YanıtlaSil

Yorumunuz icin simdiden tesekkurler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...