1 Ekim 2012 Pazartesi

Atıştırmalık Ekmek

Ekmeğe sürülmüş biraz reçel, salça ya da peynir kimin hoşuna gitmez ki? Açsam ve halihazırda hazırlaması ve yemesi kolay birşey yoksa ilk aklıma gelen ekmeğe birşeyler sürüp yemektir. Haftasonu tarifini Whole Living'in sitesinden aldığım üzeri keçi peynirli ve cevizli atıştırmalık ekmek yaptım. Yemeğe 1 saat kala açlığımızı yatıştırdı ve mideye inmeden önce bana güzel güzel poz verdi :)



1 Adet Ekmek Hazırlamak Için Malzemeler:

1 avuç ceviz içi
çok az zeytinyağı
çok az tarçın
çok az tuz ve karabiber
1 dilim ekmek
2-3 çorba kaşığı keçi peyniri
1 avuçtan biraz az kızılcık (cranberry)
1 çay kaşığı doğranmış kekik ve birkaç dal taze kekik

Yapılışı:

1) Cevizleri zeytinyağı, tarçın, tuz ve karabiberle karıştırıp önceden ısıtılmış fırında 4-6 dakika pişirin.
2) Ekmeği çok az yağlayın, üzerine tuz ve karabiber ekin ve fırında 10-15 dakika kızartın.
3) Keçi peynirini bir kasede 1-2 kaşık suyla sulandırın. Kızılcığı (cranberry) ve doğranmış kekiği ekleyin, ve karışımı ekmeğinizin üzerine sürün. Cevizle ve taze kekik dallarıyla süsleyin. 

Afiyet olsun.. Haftanız iyi geçsin..

5 yorum:

  1. Hep pratik hem de pür lezzet:)
    Tam da aradığım şey işte:)
    Ellerinize sağlık..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Ben bayılıyorum böyle atıştırmalıklara. Öyle lezzetli görünüyor ki. Zaten ceviz girdimi birşeylerin içine tam yenilesi oluyor.
    Afiyet bal şeker olsun.

    YanıtlaSil
  3. çayla nasıl güzel gider, oh miss :)

    YanıtlaSil
  4. Iıımmm nefiss görünüyor ;)

    YanıtlaSil
  5. o verdiği güzel poz da beni burdan çıldırttı:))

    YanıtlaSil

Yorumunuz icin simdiden tesekkurler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...