27 Ağustos 2012 Pazartesi

Fıstık Ezmeli, Yulaflı ve Reçelli Kurabiye

Içinde yulaf yada başka tahılların olduğu kurabiyeler bana hep çekici gelmiştir. Fıstık ezmesi (peanut butter) ise zaten favorilerimden. Içindeki protein ve lif oranının yüksek olması diyet yapanların da fıstık ezmesini sık sık tercih etmelerinin sebebidir ya zaten. Hem besleyici hem de son derece sağlıklı..

Bu tarifte şeker oranı gayet az. Bu yüzden kurabiyeyi ısırınca ilk etapta biraz tatsız gibi gelebilir ama ortasındaki 1 çay kaşığı reçele ulaşınca kurabiyede aranan o şeker ihtiyacının karşılandığını hissediyorsunuz. Yanında bir fincan sıcak çayla harika bir ikili oluşturuyorlar.

Içindekiler: 
1,5 su bardağı yulaf
1,5 su bardağı un
1/4 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
1/3 su bardağı şeker
1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
1/2 su bardağı fıstık ezmesi
1/2 su bardağı süt
8-10 çorba kaşığı reçel (Ben vişne reçeli kullandım ama istediğiniz reçeli kullanabilirsiniz)


Yapılışı:
1) 220C ayarlanmış fırınınızı ısıtın, ve yağlı tepsinizi hazırlayın.
2) Büyük boy derin bir kapta yulaf, un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
3) Başka bir derin kapta yumurta şeker, tereyağı, süt ve fıstık ezmesini karıştırın.
4) Yumurtalı karışımı unlu karışıma ekleyip malzemenin tamamını karıştırın yada elinizle yoğurun.
5) Karışımdan bir miktar koparıp elinizde yuvarlayın ve ortasına 1 çay kaşığı reçel koyun. Malzemeden biraz daha alın ve reçelin üzerini iyice kapatın. Kurabiyelerinizi tepsiye dizin ve fırında 12-15 dakika yada üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun! :)

4 yorum:

  1. Cok leziz duruyor:)))

    YanıtlaSil
  2. Görüntü muhteşem yap beni diyor!

    YanıtlaSil
  3. şöyle bir yutkundum okurken nedense, fıstık ezmesine bayıldığımdan mıdır :) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz icin simdiden tesekkurler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...