24 Ekim 2010 Pazar

Pazar Gezisi - Sequoia Milli Parkı

Bu sabah 7de bir pazar gunu olabilecek en gicik uyanma sekli olan alarm sesiyle uyandim, hem de ruyamin tam ortasinda. Gozumu yari acip kendime geldigimde farkettim ki tabi ya bugun Sequoia Milli Parkina gidecegiz o yuzden otuyor bu alet. Sequoia Milli Parkinda dunyanin en buyuk agaclari var. Bir an simdi uf bosver ya uyuyalim pazar pazar deyip caydirsam mi esimi diye aklimdan gecirdiysem de, bu konudaki onceki vakalarimin aklima gelmesiyle vazgectim, yoksa sonra isin yoksa dinle erken kalkmadin ben napiim senin yuzunden vs vs diye. Oyle ya bir yere gezmeye gidilecekse sabah erkenden kalkmali! Neyse kalktik hazirlandik ve 8:30 civari yollara koyulduk. Arabada TRT FM dinleye dinleye (iPhone sagolsun, Amerikaya bile yetisiyor radyolar) Kaliforniya'nin uzum baglari, limon bahceleri, portakal agaclari vs. arasindan vurduk otobana. Gule oynaya 1-1,5 saat gitmistik ki esim acikmaya basladi. Bence onunki biraz da psikolojik aslinda yola cikildiginda hemen acikir :) Gozumuze kestirdigimiz ilk restorana girdik. Buyrun efendim asagida fotograflarla anlatayim:

 Orange Blossom Junction adli cicekli bocekli yerel restoran..


 Restoran hakikaten 103 yillik oldugunu belli etmiyor degildi ama salas hali bir cekicilik de katiyordu dogrusu.

Buradaki restoranlarin olmazsa olmazi barı..


 Pazar ogleye dogru vardigimiz icin brunch saatiymis, getirdiler menuyu. Hadi degisik birseyler deneyelim bakalim ne cikacak dedik ve "mimosa" isimli sampanyali portakal suyu siparisi verdik icecek olarak. Allah allah sabah sabah alkol mu aliyor bunlar dedik medik ama icmeye baslayinca hic de fena olmadigini anladik..:)


Icecekten hemen sonra croissant ve tereyagi geldi aperatif olarak. Milfoy hamurlu yumusak croissant tereyagiyla iyi uyum saglamisti. Goturduk tabi hemen :)


 Ve iste bu brunchin en sevdigim kismi: Meyveler ve meyveleri batirarak yemek icin getirilmis olan eritilmis beyaz cikolata. Daha once cilegi eritilmis sutlu cikolataya batirip yedim ve onu da cok severim ama beyaz cikolata diger meyvelerle de super gidiyor kesin deneyin!


 Ve iste asil yemek.. Yumurtayla sarilmis yengecli kek, patates kizartmasi ve ekmek.. Mmm benim favorim hala cikolatali meyveler..

 Yemegimizi yedikten sonra tekrar yollara dustuk. Az gittik uz gittik dere tepe duz gittik. Daglar tepeler astik.






 Sonunda parkin kapisina geldik. Arabamiz icin (7 gunluk gecis parasi olan) 20$ odedikten sonra haritamizi ve sezonluk park rehberimizi alip daldik ormana arabayla ve tirmanmaya basladik daglari.


 Ve iste tabelaaa. Guzel degil mi? :)


 Ilk durak noktamiz ayni zamanda kucuk bir tanitici muze olan ziyaretci merkezi oldu.


 Her eyaletten (ve kitadan) bagislarin atildigi kutular. 
Insanlarin milliyetcilik duygulariyla oynayip nasil da gaza getiriyorlar diye hafif bir geyik dondu burada :) Kanit: Her eyaletin kutusunda bircok insanin attigi 1$lar olmasina ragmen, Kansas'in kutusuna 20$lik tek bir banknot atilmis, bu eyaletinin karizmasini kurtarmaya calisma cabasi degil de nedir? :))


Ve tabi kursunkalem koleksiyonum icin alinan bir kalem..Hehe..


 Dunyanin en buyuk agaci olan General Shermana dogru yolculuk devam ediyor. 1 saat orman yolunda kivrila kivrila cikmak gerek daga..


 Yolumuza cikan tarantula (?)











 Durakladigimiz bir yerden sevimli bir patika.


 Ayılarin volta attigi bir bolge!! Tırıs tırıs..!! Nasil yani? Ayılar arabalarin arasinda dolasip icinde yiyecek varsa suikast mi duzenliyorrr? !! 

 Birsey olmaz yaaaa diyerek arabadan cikis ama bir taraftan da ayaklari surte surte, gozleri bir saga bir sola devire devire etrafi suzus..  Ya cikarsa?? !!

Akilda kalan baska bir soru da, buradaki ayilar acaba restoranda yiyemeyip yanimiza aldigimiz yemek kutusunu tanirlar mi? E ne de olsa insan gormus dunyanin en populer ormanlarindan birinde yasiyorlar. Biz yemek kutusunu arka koltukta birseylerin altina saklayalim da ne olur ne olmaz!

:)



 Ayilarin aktif oldugu bolgede gitmeye deger (!) yesil catili sevimli muze..

















 General Sherman isimli dev agaca yuruyus.. Uzakti da hee..

















 Ve iste General Sherman - Dunyanin en buyuk agaci!


  Ormandaki diger agaclardan..

 






 Donus yolu.. Yorulmusuz yahu..


 Bir ayı ciksa da gorsek..:P


Bu agac govdesindeki minik delikler nedir ki acep?


6 yorum:

  1. Ne kadar güzel resimler, ne kadar güzel bir anlatım... Elinize sağlık. Hayran kaldığım; tabi ki General Sherman'dı :) Üzümlü kek bile yapamazkeni yengeçli keki duydum ya sözün bittiği yeri yaşıyorum şu anda...Bu arada biz de geçen sene Abant Gölü'ne gitttiğimizde ayı çıkar mı vs. konuşmuştuk ama burada kesin çıkar gibi görünüyor... Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Yengecli keki (crab cake) ben de ilk kez denedim aslinda ve cok fazla begendigim soylenemez. Zaten kek derken tam kek sayilmaz yengecli kofte desek daha cok oturur sanirim Turkceye tercumede :)

    YanıtlaSil
  3. fotoroman gibi olmus... insanin gidip goresi geliyor hemen... harika bir gun gecirmis gibisiniz.. acik hava bol gunes :-))

    YanıtlaSil
  4. YILLARDIR HAYALİNİ KURDUĞUM BİR YER.
    KISKANDIM SİZİ ..

    YanıtlaSil
  5. 2 güne biz de gidiyoruz.. keşke çok daha detaylı anlatsaydınız, ne kadar zaman lazım. kalmak gerek mi..etc tripadvidor da bir çok yer göstermiş buraya ait. Ama sizden de duymak isterdik :) yine de elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. 2 güne biz de gidiyoruz.. keşke çok daha detaylı anlatsaydınız, ne kadar zaman lazım. kalmak gerek mi..etc tripadvidor da bir çok yer göstermiş buraya ait. Ama sizden de duymak isterdik :) yine de elinize sağlık:)

    YanıtlaSil

Yorumunuz icin simdiden tesekkurler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...